Maanantaina lensimme pari tuntia Ponta Delgadaan, joka on azorien pääkaupunki ja sijaitsee isoimmalla São Miguelin-saarella. Hotellimme oli ihan ok. Henkilökunta oli avuliasta, koska kun kysyimme onko karttaa saimme kartan ja ohjeistuksen mennä rannan suuntaan, jos haluaa nähdä jotakin. Samalla myös hoitivat meidät tiistain valas- ja delfiini-risteilylle sekä autonvuokrauksen. Maanantai-iltana kävelimme pääkaupungissa ja kaikki näkemisen arvoinen tuli nähtyä.

Tiistaiaamu oli ihana. Lähdimme merelle yhdeksän aikoihin ja sitä ennen oli info, mitä kaikkia lajeja asustelee azorien vesialueilla. Kun olimme satamasta lähteneet niin noin 15minuutin kuluttua näimme ensimmäiset delfiinit. Löysimme myös isomman parven, joka tuli aivan veneemme viereen. Mahtavia ja kauniita eläimiä. Muutaman pienen hypyn näimme. Delfiinejä oli aika paljon liikenteessä. Sää oli aurinkoinen ja aamuksi jo ihan lämmin. Enään emme pysähtyneet delfiinejä katselemaan vaan lähdimme etsimään valaita. Jonkin aikaa ajeltuamma löysimme ujon seitivalaan. Näimme suihkuja ja hieman selkää. Lähdimme vielä katsastamaan näkyisikö lisää valaita hieman kauempana. Näimmekin ainakin kolme sillivalasta. Ne olivat hieman rohkeampia ja näyttivät komeita suihkuja sekä selkäänsä enempi. Mahtava kokemus!

Veneretken jälkeen kävelimme sataman tuntumassa ja kävimme lounaalla. Jälkkärijätskit söimme ihanassa auringonpaisteessa. Tosin samalle terassille oli eksynyt  muitakin suomalaisia. Näimme myös jonkun kulkueen, jossa oli vain miehiä ja poikia, jotka lauloivat. Päätepysäkki oli kirkko, jonka vieressä terassi sijaitsi.

Keskiviikkona saatiin aamusta auto vuokraan. Kierrettiin koko saari kahdessa päivässä. Kilometrejä kertyi 360km ja aikaa kului n.18tuntia. Maisemat olivat aivan upeat, rehevää metsää ja upeaa merta. Tiet oliva hyvin mutkaisia ja kääntyivät 180astetta useasti. Maasto oli myös hyvin mäkistä ja pikku automme, alias prutku, joutui välillä koville. Sydämen tykytyksiä saimme oikeastaan vain kerran, kun Jonna ohjeisti eräälle näköalapaikalle ja tie oli hyvin kapea ja jyrkkää alamakeä. Paikkaa ei edes löytynyt, mutta tie jatkui kapeana ja jyrkkänä ja vain toivottiin että prutku ei hyydy. 1vaihteella sitten körröteltii tie onneksii ehjänä ylös asti.

Ravintoloita ei myöskään tahtonut löytä pääkauoungin ulkopuolelta. Tai jos löytyi niin keittiö oli kiinni. Eli evästä on hyvä varata matkaan mukaan. Voin lämpimästi suositella azoreita kaikille. Oli aivan upea kokemus ja ahdon uudestaan tutustumaan myös muihin saariin.

Ens viikko menee varmaan nopeasti, koska äiti ja isi tulee tänne tänään.Jei!