Saatiin vihdoin pyykkikone pyörimään. Eihän meillä muuta ongelmaa ole ollut kun, että kone ei ota vettä... Nyt uskalsin vääntää yhtä vipua kovemmin ja siitä se olikin ajan ollut kiinni. Alkoikin jo molempien vaatetilanne olemaan heikko. Viritettiin lisää pyykkinaruja parvekkeelle. Meillä on ainoa parveke, missä ei ole lisäosa pyykkinaruja varten kaiteen ulkopuolella. Nyt on onneksi aurinkoista joten pyykki on jopa mahdollista saada kuivaksi.

Harjoittelu alkoi sitten tiistaina. Aluksi meidät otti vastaansädehoidon koordinaattori, joka puhui todella huonoa englantia. Hän esitteli nopeasti vähän paikkoja ja sitten olikin vuorossa 45min kahvitauko.Näimme muutaman työntekijän, mutta kukaan ei halunnut puhua meille englantia. Pitkän kahvitauon syy oli, että sitten töihin tulisi teknikko(täällä ei olla hoitajia vaan teknikoita), joka puhuu hyvää englantia. Onneksi Isabel puhuu tosi hyvää englantia. Isabel tosin tekee vain iltavuoroja, joten niin teemme mekin. Tosin meillä on portugalin kielikurssi tiistai- ja torstai-iltaisin. Tänään menemme harjoitteluun klo15 tai ei kuulemma ole väliä tullaanko vasta vartin yli tai puol neljä. Tosin harjottelussa ehditään olla vain tunnin verran, kun pitää lähteä opiskelemaan kieltä. Me tykätään tästä rennosta menosta:) Aluksi portugalin kurssista  meinasi tulla ongelma, koska meidän pitäisi tehsä tiistaisin ja torstaisin aamuvuoroja ja niissä ei työskentele ketään joka puhuisi englantia. Mutta nyt Isabel on meijän "pomo" ja tehdään niin se sanoo eli tullaan joskus iltapäivästä harjotteluun ja tarvittaessa sit lähetään aina portugalin kurssille.

Harjottelumme tapahtuu syöpäsairaalassa, missä koneet ovat todella vanhoja, kuulemma jopa 20 vuotta. Tekniikka on selkeästi jäljessä Suomeen nähden. Olimme myös katsomassa ct-simulaatiota ja ct-laite on todella hidas ja vanha. Iltavuoroissa on todella nuorta väkeä töissä ja osa onkin jo rohkaistunut hieman puhumaan meille englantia. Eniten ehkä ihmetyttää kun Suomessa ei tarvitse koulussa valita erikoisalaa vaan voidaan olla töissä niin sädehoidossa, ct:ssä, mri:ssä ja natiiveissakin.

Eilen meille molemmille iski hirveä yskä ja aamulla oli äänet kadoksissa. Aloimme miettimaan onkohan sairaalassa homaetta tai jotain, koska yskä ja kurkkukipu tuli ihan yhtäkkiä. Pitää varmaan kipaista apteekista hakemassa jotain lääkettä kurkkukipuun.

Nyt pyykkikone kävi, tarviin varmaan mennä laitaa ne kuivumaan ennenkuin pitää lähteä taas liikenteeseen.