Eilen oltiin viettämässä iltaa sädehoidonopiskelijoiden kanssa. Ilta oli varsin erilainen verrattuna Suomeen. Ensin koko jengi tungettiin pieneen kabinetin tyyliseen tilaa, missä oli pari pitkää pöytää ja muovijakkarat istuimena. Ruuat olit tilattu etukäteen. Meiltä kyllä kysyttiin mitä halutaa syödä, mutta eipäs oltu varmoja mitä meille oli tilattu. Lautaselta löytyi ranskalaisia, riisiä, salaattia, pihvi ja paistettu kanamuna ja se oli hvyää. Pöydissä oli tarjolla kalja- ja sangriakannuja sekä myös limpparia ja juoda sai niin paljon kun kerkes. Opiskelijoilla on täällä myös oma hierarkkia, vanhimmat opiskelijat saa käskyttää nuorempia. Eilen se tarkoitti lähinnä sitä että nuorimmat joivat eniten. sekä tanssivat ja lauloivat. Tapana on myös laulaa laulua ja kenen nimi mainitaan joutuu juomaan lasinsa tyhjäksi yhellä huikalla. Lasin pitää olla juodessa vasemmassa kädessä, koska jos juo oikealla ja joku huomaa joutuu juomaan koko lasin kerralla tyhjäksi.

Meteliä lähti kyllä sen verran, että Suomessa mikään ravintola ei ottaisi vastaan samanlaista jengiä. Ilta oli mukava ja halpa, koska koko lysti ruoka+juoma maksoi 10e. Opiskelijat sanoivat, että meidän täytyy maistaa sangriaa, mutta joivat kaikki kannut tyhjiksi ennenkun saatiin omat kaljalasit tyhjiksi joten sangrian maistelu jäi... Ravintolaan piti tulla hiljaisuus klo22.30 tai naapurit soittavat poliisit. No meteli ei vissiin hiljentynyt tarpeeksi, koska poliisit saapuivat paikalle ja paikka piti tyhjentää. Matka jatkui läheiseen baariin, jossa he käyvät kuulemma joka viikko. Tosin baarin pihalla nähtii suomalaispojat Metropoliasta, jotka pyysivät kaljalle naapuri baariin. Käytiin siellä kaljalla ja tultiin sitten sinne missä muutkin olivat. Paikalla oli esiintymässä livebändi, joka soitti covereita. Ihmiset olivat kännissä ja yrittivät kertoa meille kun kyseessä olit perinteinen portugalilainen laulu. Tosin kaikkien englanninkielen taito ei ole kummoinen, mutta asiat kyllä tuli selviksi. Baarista lähdettiin kotiin kahden maissa ja jouduttiin ottamaan taksi, koska metrot eivät enään kulje niin myöhään. Tosin taksillakaan ei pääse kotiovelle, koska ne eivtä suostu ajamaan näillä Bairro Altton pikkukaduilla. Ilta oli oikein mukava:) Kyllä portugalaisnuoretkin osaavat juoda niinkuin suomalaisetkin.

Nyt aamusella olo ihan hyvä, tosin niska ihan sika kipee, koska mulla on maailman huonoin tyyny. Tänään Kuopiosta tulleet fysioterapeutit ja ehkä myös Metropolian pojat ovat tulossa istumaan iltaan ja tarkoitus olisi myös tutustua tähän lähikatujen yöelämään.